jtemplate.ru - free extensions for joomla

Tas van Dit

 

Judith van der Meer ontwerpt tassen en klein-lederwaren, waarbij zij steeds zoekt naar een evenwicht tussen functie en vorm. 

Zij volgde de opleiding tassen en kleinlederwaren  bij de SVGB in Nieuwegein.Na het afronden van de opleiding volgde een periode waarin zij vooral tassen en mappen, etuis en portemonnees maakte in opdracht. Deze opdrachten nodigden vooral uit vorm, materiaal en gebruiksgemak bij elkaar te brengen. Het gebruik van fournituren beperkt zij tot een minimum. Alle producten zijn handwerk en worden uitgevoerd in kleine series. Hierdoor kunnen materiaalgebruik en kleuren afwijken van de foto's op de site.

 

Judith van der Meer won met haar ontwerp voor een reistas de leather design prijs 2007. De door Hester van Eeghen opgerichte Stichting Leather Design schreef een wedstrijd uit met als thema een reistas in de ruimste zin van het woord. Geïnspireerd door de plunjebaal die haar man in dienst gebruikte en die zij tevens gebruikten om hun vakantiespullen in te vervoeren, ontwierp zij een kokervormige tas. De jury roemde onder andere het onconventionele ontwerp, de link met het verleden, het draaggemak doordat de tas schuin over de rug gedragen wordt waardoor de drager daardoor de handen vrij heeft, de sluiting die veilig aan de rugzijde zit, de praktische losse binnentas en de dieppaarse kleur.

De tas is gemaakt in een serie van dertig stuks, en is verkrijgbaar in drie kleuren. De tassen zijn genummerd en gesigneerd.